פרישה מדומה

פרישה מדומה

פרישה מדומה

איך אפשר גם לקבל פנסיה וגם משכורת במקביל מאותו מעסיק ?
פרישה מדומה, אחד הנושאים הלוהטים החל מכניסתו של תיקון 190 לחוק בינואר 2012.
מהי פרישה מדומה?
זהו מצב בו אדם אשר הגיע לגיל פרישה ( 67 לגבר ו 62 לאישה ) ממשיך לעבוד במקום העבודה בו הוא עובד ( לא פורש ) , אבל מתחיל לקבל פנסיה.
אז מה קרה בעצם לפני תיקון 190?
הפורש / ת שילם על המשכורת שלו מס רגיל, עשה תיאום מס על ההכנסה הנוספת שלה מפנסיה ושילמה עליה מס מלא.
תיקון 190 מאפשר לי לבצע פעולה שנקראת "פרישה מדומה", שהרעיון הכללי שלה קובע את הדבר הבא : אני יודע שאני מקבל פנסיה ואני יודע שבעתיד אני אקבל פיצויים וגם אצבור במקביל פנסיה נוספת על התקופה בה אני ממשיך לעבוד . אני מבקשת ממס הכנסה לשמור לי איזשהו פטור לטובת הפיצויים העתידיים, אבל לתת לי לנצל היום חלק מהפטור.
מה זה אומר " הפטור " ?
כיום לכל אדם בעת פרישתו קיים סל הטבות פטור ממס הבאים לידי ביטוי בפטור בסך של 791,856 ₪ ו / או פטור מתשלום מס על הכנסה בגובה של 4399 ₪ .
את הפטור האמור אנו מנצלים בפרישתנו לטובת משיכת פיצוים הפטורים ממס ( לפי מקדם של 1 : 1.35 ) וניתן לבצע היוון של קופות גמל וקרנות פנסיה נוספות שברשותנו למשוך אותם במשיכה חד פעמית וללא מס ובתנאי שמשולמת לנו קצבה מזערית בסך 4,498 ( נכון ל 1/1/2021 ) מאחד מקרנות הפנסיה שברשותנו .
כאשר כמובן ניתן לשלב בין 3 האפשרויות כך שכלל היתרה בין הכספים שנמשכו לתקרת הפטור תשמש לנו " כהנחת מס " לפנסיונר שממשיך לעבוד
אז מה מאפשרת לנו פרישה מדומה ?
אז פרישה מדומה, זו למעשה סיטואציה שבה אני עובד, ( לא פרשתי מהעבודה ) ואני מתחיל לקבל פנסיה . ובמקביל אני זכאי לשמור הטבת פטור ממס עתידית לכספי הפיצויים לכשאפרוש וגם להנות מפטור ממס עכשיו על תוספת ההכנסה שלי ( שכר העבודה + קצבת הפנסיה ) – למעשה המטרה היא לקבל איזשהו פטור חלקי על הפנסיה במקביל לכך שאני עדיין עובד.
ישנם הרבה מאוד נשים וגברים במצב הזה – בני 62 או 67 שר כוחם במותנם והחליטו מסיבותיהם שלהם ( כלכליות , תעסוקתיות , עניין , צורך להיות " שייך " ) להמשיך ולעבוד אך הדבר אינו גורע מזכותם לקבל פנסיה במקביל . שכן מרגע הגיעם לגיל פרישה הכספים סתם יושבים בחברת הביטוח או שהאדם מקבל קצבת פנסיה ועובד במקביל ולא נהנה מהטבת המס הגלומה בחוק .
אז מה נדרש בעצם לעשות ?
ראשית לבחון את סך התיק הפנסיוני שלנו ( פיצוים , קרן פנסיה , ביטוח מנהלים , קופות גמל ) לבצע תכנון של הפרישה ( רצוי ונכון להיעזר באיש מקצוע ) , להודיע למעסיק כי אנו מתכננים לעשות מהלך זה על מנת הוא יחתום לנו בהמשך על שחרור כספי הפיצויים שבקופת הפנסיה ( חשוב, חשוב, חשוב ), נמלט טופס 161ד' וכמובן חישובים וכל מה שצריך, נקבל את האישורים ונעביר לגורמים הרלוונטיים ובעתיד בעת פרישה סופית נשלים את תהליך משיכת כספי הפיצויים שבידי המעסיק וכן את צבר יתרת כספי הפנסיה ( שנצברו מתחילת הפרישה המדומה עד לפרישה המלאה ) .
חיסכון זה יכול להגיע לעשרות ואף מאות אלפי שקלים בדמות הטבת מס מיידית בעת הפרישה שהיא למעשה " פרישה מדומה " אשר באילת בשילוב הטבת אילת יכול להגיע עד לפטור של כ 17,500 ₪ לחודש .
אנחנו לוקחים את סל הפטור הזה שמס הכנסה נותן, וממקסמים אותו בצורה מושלמת ככה שגם ניתן יהיה ליהנות ממנו בשוטף וגם ניתן בעתיד.


יתרון נוסף הוא שאין כאן מגבלה של זמן. ואף תקרת הפטור ממס עולה בעוד כ 15% בשנת 2025 והמשמעות היא פטור עתידי ממס על ההכנסה עד לתקרה של כ 19,000 ₪ לחודש.
אני קורא לכל אותם נשים או גברים שעברו את גיל הפרישה ועדין ממשיכים לעבוד או רוצים להמשיך לעבוד באותו מקום עבודה לנצל את ההטבות שכן כל חודש שעובר ובו לא מקבלים קצבה יורד לטמיון .

זקוקים לעזרה בתהליך ?
בדיוק בשביל זה אנחנו כאן

אנחנו ממש כאן !

מלאו את הפרטים מטה ונחזור אליכם !

דילוג לתוכן